Engelsk

Engelsk disposition.

30. januar 2011 af LouiseJuul (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :)

Det er fordi jeg er igang med at lave engelsk disposition om, the wildlife of Australian.

Som det ser ud lige nu, er jeg lidt/meget blank! Jeg ved at man starter med at skrive "selve" dispositionen (Den med hvorfor jeg har valgt det osv.) Men, så det vi skal aflevere til vores lærer, han sagde noget om vi skulle skrive 10 sider på udover den ene side som vi måtte have med op til fremlæggelsen ...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2011 af DH95 (Slettet)

Jeg tror at din engelsklærer mener, at i skal have 10 siders stof, som i bruger som kilde og reference. F.eks. 2 sider fra jeres engelskbog (hvis i har sådan en), 5 sider fra en eller anden webside, og 3 sider fra en anden bog/webside.

Da jeg skulle skrive disposition til en prøveeksamen i 8. om Martin Luther King, brugte jeg 8 sider fra Wikipedia og 2 sider fra en anden webside.

Hvis du er i tvivl om, hvor mange sider en webside "fylder", så prøv at kopiere teksten du skal bruge over i Word eller et lignende program.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2011 af rakijovic

#0 et al,

Problemet med dagens folkeskole og gymnasium er at man i nyere tid har inddraget en masse flotte ord fra universitetsverden (thanks a bloody bunch, uduelige undervisningsministerium (UVM)...) uden også at bruge dem korrekt...eller i det mindste uniformt. Det er derfor folkeskoleelever og gymnasieelever "roder" sådan med disse nymodens begreber; der er ikke en kæft til at fortælle dem hvad de virkeligheden skal.

En korrekt "disposition" er og bliver "overordnet plan for opbygningen af fx et skriftligt arbejde" (sproget.dk) -- mao. mere en udvidet litteraturliste end noget som helst andet -- altså en liste over de kilder man agter at bruge, samt hvordan og hvor. Hvorfor du har valgt dit emne kan du med fordel udelade eller gemme til indledningen i dit egentlige værk. (Men undgå de der egocentriske formuleringer "jeg har valgt blabla fordi jeg synes lala og det interesser mig dytdyt og desuden mener jeg båtbåt").

Så har vi bøvlet med normalsider. Der er efterhånden lige så mange definitioner af normalsider som der er uddannelsesinstitutioner, så at omregne ens materiale til ns kan efterhånden tage længere tid end at skrive selve opgaven.) :D På mit studie (Polsk, Kbhs Uni) svarer en ns til 2500 typeenheder, inkl. mellemrum. Ved AV-materiale svarer ét minuts video til tre ns, og ét minuts lydoptagelse til to ns. Med websider er det selvsagt kun teksten der tæller.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #3
02. februar 2011 af LouiseJuul (Slettet)

Mange tak #1 og #2.

Hver især har i begge hjulpet mig rigtig godt på vej! :-)

- Louise.


Skriv et svar til: Engelsk disposition.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.