Fysik

Magnetisme

30. januar 2011 af Maleborn91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, 

Et lederstykke med længden l = 6,0 cm er fastspændt mellem polskoene på en hesteskomagnet. Lederstykket danner vinklen 90 grader med feltlinjerne. Hesteskomagneten befinder sig på en skålvægt. Vi sender en strøm på l = 2,5 A gennem lederstykket. 

a) beregn B

b) argumenter for, at magneten faktisk presses nedad. 

Håber nogen kan hjælpe mig med at besvare disse spørgsmål.

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af TorbenA (Slettet)

a) Du skal jo bruge

F = B I l = magnetfelt gange strømstyrke gange længde af ledning i feltet. Men du mangler F . Hvis du kender magnetens masse, er F = mg.

b) Her skal du bruge en håndregel. Det kræver, at du kender retningerne for B-feltet og strømmen.

De manglende oplysninger bør stå i opgaven.


Skriv et svar til: Magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.