Dansk

HTX / STX? Help me with the decision!

31. januar 2011 af Gmudi (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej derude.

Jeg er igang med at vælge min videregående uddannelse efter 9. klasse. Jeg havde allerede HTX i tankerne som min første prioritet, men har sådan tabt lysten til HTX. Ser STX & HTX som utrolige gode uddannelsesmuligheder. Jeg er jo god til matematik, biologi og samfundsfag osv., så tænkte at HTX ville være gymnasiet for mig.

Men hvad synes i?

Har også hørt, at det sociale samvær på STX er langt større end det på HTX. Pjat med det sociale her skal der tages uddannelse. På en eller anden måde er jeg meget i tvivl. Jeg vil gerne blive lærer/ingeniør..


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af 215 (Slettet)

 Lærer/ingeniør er 2 forskellige fakulteter, som nok også skelner mellem valget HTX og STX..


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2011 af Malthe_karlsson (Slettet)

Hvis du gerne vil være ingeniør, så mener jeg, at HTX ville være bedst, da du i højere grad end på STX beskæftiger dig med teknisk matematik. Det var i hvert fald tilfældet i gamle dage.

De gamle fordomme med at HHX er for selvbrunede og selvoptagede stræbere, STX er for hippier og HTX er for fede computernørder er vist efterhånden blevet afkræftet. Hvis vi holder os til HTX så er HTX blevet langt mere alment, end det var for blot få år siden; nu ser du alle mulige typer blandet sammen på kryds og tværs.
Desuden behøver jeg vil ikke påpege, at det ikke giver mening at lave en sammenhæng imellem de forskellige uddannelser og det sociale samvær.

I øvrigt er STX, HTX, HHX og HF ungdomsuddannelser - ikke videregående uddannelser.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2011 af Zess (Slettet)

Hej

Jeg læser selv til civilingeniør på 6. semester og jeg stod ligesom dig i samme situation, hvor jeg skulle vælge mellem STX og HTX.

STX havde en række fag, der ikke siger mig det mindste, som bl.a historie, oldtidskundskab, religion og valget mellem en af følgende: billedkunst, dramatik, mediefag eller musik. 

Mit valg var derfor ganske enkelt et spørgsmål om at jeg ville undgå at kede mig selv ihjel med noget af ovenstående.

Det skal også siges at det ikke er afgørende om du har en STX eller HTX for at blive ingeniør, men som lærer (afhængig af hvilke fag du vil undervise i), rammer en STX noget bredere end HTX.

I sidste ende synes jeg, du skal undersøge hvilke valgfag skolerne i nærheden af dig tilbyder, da der er stor forskel på dette.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2011 af 215 (Slettet)

 Jeg fik af vide af en vis mand da jeg var i din situation, tag det som ligger tættest på...


Svar #5
31. januar 2011 af Gmudi (Slettet)

Tak for hjælpen :D

Tja, jeg har valgt HTX Vibenhus som min første prioritet. Den ligger tættest på af alle HTX-gymnasierne her i København. Jeg har desuden været derude i sammenhæng med brobygning, og jeg synes selv at gymnasiet i sig selv var fedt. Gymnasiet tilbød fag som teknologihistorie, programmering og kom/it, som personligt rammer mine favoritfag. 

Men som i nævner, ingeniør og lærer - to forskellige retninger. Skal til at ombestemme mig.


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. januar 2011 af Malthe_karlsson (Slettet)

Jeg tror, at du kraftigt overvuderer betydningen af din ungdomsuddannelse. Helt generelt så lukker dit valg af ungdomsuddannelsen ikke nogle døre. Der er mange folk med en HTX baggrund der bliver lærer og mange folk med en STX baggrund der bliver ingeniør.

Det bedste du kan gøre, efter min mening, er at vælge det, som du interesserer dig mest for. Det vil motivere dig til at følge fagene bedre og det vil formentlig give dig bedre karakterer.

Hvis du vælger en ungdomsuddannelse med en masse fag, som du ikke interesserer dig for, kan du blive demotiveret og ikke opnå et særligt højt snit i forhold til det du kunne have fået, hvis du havde valgt på baggrund af dine interesser.

Et dårligt snit lukker døre - det gør din ungdomsuddannelse ikke.


Svar #7
31. januar 2011 af Gmudi (Slettet)

 Super kommentar! Jamen den tager jeg til mig :)

Tak for hjælpen alle sammen -  især #6 gjorde virkelig mit valg afgørende.


Skriv et svar til: HTX / STX? Help me with the decision!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.