Fysik

hjælp plz

31. januar 2011 af fristendekae (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg ved udemærket godt at det jeg har brug for hjælp til er relativt nemt da jeg selv havde det da jeg gik i første g, men da jeg så ikke har haft med den type opgave at gøre i lang tid er den blevet lidt tricky.

et damp strygejern med vandbeholder med en kapacitet på 220 cm^3 bliver fyldt op med 15 grader varmt vand.

hvor stor en varmemængde skal der tilføjes for at vandet fordamper helt.?

og så er der et andet spørgsmål.

strygejernet har en effekt på 1 kw, og  slutter det til effektivspænding på 230 V.

beregn resistensen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2011 af peter lind

Q = m*c*ΔT + m*L, hvor m er massen, c er vands specifikke varmekapacitet, ΔT er temperaturstigningen til 100º og L er vands specifikke fordampningsvarme.

P = U*I = U2/R P effekten I strømstyrken R er modstanden.


Svar #2
31. januar 2011 af fristendekae (Slettet)

dvs at det er m * L(ved 100*)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2011 af peter lind

nej. Du skal også have varmeenergien til at opvarme vandet til 100º med.


Skriv et svar til: hjælp plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.