Matematik

Rumfang af en pyramide???

07. maj 2005 af kchung (Slettet)
Hej!

Jeg har en opgave, hvor jeg har brug for hjælp. Please hjælp!

Opgaven lyder:

En otte-kantet pyramide, har en grundfladekant på 3 cm, og en højde på 5 cm.

a) Beregn Rumfanget af Pyramiden

b) Beregn overfladearealet af pyramiden.

MANGE tak for hjælpen, på forhånd.

Svar #1
07. maj 2005 af kchung (Slettet)

Er der virkelig ingen som kan hjælpe mig?

PLEASE!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2005 af Mester_Bean (Slettet)

hvor er det du går I stå henne? Du kan jo starte med at regne arealet ud, af selve grundfladen. Altså af den 8 kantede polygen

Svar #3
07. maj 2005 af kchung (Slettet)

Jeg går på HTX - 1 år - i Ishøj

Højden er på 6 cm. (Min fejl)

Hvordan regner jeg arealet ud af den 8-kantede polygen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2005 af Micc_86 (Slettet)

Du ved du har en 8-kant med en grundfladekant på 3 cm. I og med at ALLE siderne er lige lange, da vil vinklerne også være ens.

Du kan da ved at dele grundfladen op i 9 dele finde grundfladearealet.

http://www.autografjagten.dk/8-kant.bmp

Vi starter med at finde arealet x-værdien angivet på tegningen:

a^2 + b^2 = c^2

Da a og b er lige lange kan vi skrive:

2x^2 = 3^2 <=> x = 3/2 = 1,5

Da du nu kender længden af x, kan du starte med at finde den firkanten, som jeg har markeret op med en stiplet streg. Derefter finde du arealet af de 4 trekanter og trækker dem fra arealet af firkanten ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:

" 2x^2 = 3^2 <=> x = 3/2 = 1,5 "

Nej, det er ikke korrekt. Vi har derimod;

2x^2 = 3^2 = 9 <=>
x^2 = 9/2

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2005 af -Glenn- (Slettet)

#3

Hvis du går på HTX, så er der en go sandsynlighed for, at I bruger Teknisk Matematik af Preben Madsen. Hvis ja, så kig i afsnittet 'Rumfang' på side 177, eksempel 7.1, der finder du alt hvad du skal bruge! :D

Svar #7
08. maj 2005 af kchung (Slettet)

MANGE tak for hjælpen!

Det hjlap gevaldigt!

:-)

Skriv et svar til: Rumfang af en pyramide???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.