Matematik

Bestem a og b

01. februar 2011 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan er det man bestemmer tallene a og b i en eksponentiel funktion, når man fx kender dette ved funktionen:?

f(0)=1560 og f(8)=2890

Dvs. f(0)=b*a^0=1560

f(8)=b*a^8=2890

Går ud fra at det har noget med vækst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første ligning giver jo umiddelbart konstanten b = 1560. Indsæt nu b i den anden ligning og isoler a.


Svar #2
01. februar 2011 af Imprafir (Slettet)

Ok, tak for svaret. Fik også selv funktionen til det da jeg prøvede, men troede ikke det var rigtigt :) 


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.