Matematik

Hjælp til Aflevering

01. februar 2011 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle sammen, jeg har lige problemer i to spm. i min aflevering som jeg håber i kan hjælpe mig.

SPM. 1: At køre med et bestemt taxafirma i dagtimerne koster 33,00 kr. i statsgebyr samt 10,55 kr. pr. km.

Hvor langt kan man køre for 200 kr.?

SPM. 2: Sammenhængen mellem indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark kan beskrives ved modellen:                           y = 225.000 * x-0,5

Hvor y angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x angiver det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram.

Hvor mange procent ville det årlige antal kræftdødsfald være mindre, hvis det daglige indtag af frugt og grønt var 20 % større?

Håber nogen ville hjælpe, har prøvet mig frem men får underlige tal frem.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Mon ikke du mener startgebyr og ikke statsgebyr? Træk startgebyret fra beløbet og se, hvor langt du kan komme for resten ved at dividere med taksten pr. km.

2)

Beregn (f(x) - f(x·1,2))/f(x) · 100%


Svar #2
01. februar 2011 af Fener1907 (Slettet)

Når du mener f(x) er det ikke y...


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, jeg mente y = f(x) .


Svar #4
01. februar 2011 af Fener1907 (Slettet)

Jeg forstår det ikke hel hvordan jeg skal beregne den opgave (forstår det simpelt hen ikke)


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I Opg. 2) haves f(x) = 225000·x-1/2 , hvor f(x) er det årlig antal kræftdødsfald ved et dagligt indtag af x gram frugt og grønt. Hvis vi gør forbruget 20% større, har vi et dagligt indtag på x+x·20% = 1,2x . Det årlige antal kræftdødsfald i modellen er så f(1,2x) . Den relative ændring er så

(f(x) - f(1,2x))/f(x) = 1 - f(1,2x)/f(x) = 1 - (1,2x)-1/2/x-1/2 = 1 - (1,2)-1/2 = 1 - 1/(1,2)1/2 = 0,087 = 8,7%


Skriv et svar til: Hjælp til Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.