Matematik

Godt nok til htx eller..?

03. juli 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa... Jeg kunne godt tænke mig at gå på htx. Har lige fået mit nye gennemsnit som lå på 8.2 den her gang og tænkte på om det var godt nok til at blive optaget på htx, da det også lå engang på 8.5. Jeg ved godt at man skal være god til mange fag og især til matematik og fysik, da har jeg fået 8 taller i begge fag som årets karakter..

På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juli 2003 af Rune G. (Slettet)

Ja det er godt nok, det har ikke kun noget at gøre med dit snit om du kan klare en HTX, det handler om engagement. Et gennemsnit kan dog (som oftest - dog ikke i alle tilfælde) fortælle lidt om dit nuværende engagement.
Jeg har ikke hørt der var et bestemt snit der var nødvendigt for at søge på ind på ungdomsuddannelserne, men det kan jo have ændret sig siden jeg gik i folkeren. Der var det ens klasselærer der i samråd med de andre lærere beslutter om de mener du er egnet til en gymnasiel uddannelse. Siger de nej, men du alligevel gerne vil ind, kan du tage en optagelsesprøve og komme ind den vej igennem.
Du skal nok bruge lidt mere tid på skolen end du gør i øjeblikket, men det kommer helt af sig selv, da der er meget mere at lave på en HTX end i folkeren.
Men med 8 taller i fysik og matematik vil jeg råde dig til at prøve at tvinge dig selv til at hænge lidt ekstra i i starten. Jeg kom ud med et par ski i både matematik og fysik og havde alligevel svært ved matematikken i starten (det vil dog være en noget mindre omvæltning hvis du kommer fra 10. klasse og ikke fra 9. som jeg gjorde).

Svar #2
04. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Det der med at blive erklæret egnet gør sig ikke gældende længere....

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juli 2003 af MortenO (Slettet)

Hvad sker der så nu?
Kan man bare udenvidere søge?

Jeg kan huske, at der i år var nogle, som skulle til optagelsesprøve på mit gymnasie.

Svar #4
04. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Altså hvis lærene VIRKELIG ikke synes at man er egnet til gymnasiet så kna de lade være med at indstille en til gymnasiet og så bliver man nødt til at gå til optagelsesprøve (og bestå selvfølgelig) for at kunne komme i gymnasiet

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juli 2003 af MortenO (Slettet)

Er det ikke det samme som egnet/uegnet/måske egnet?

Svar #6
04. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

>>>Tu pac
Jeg synes du skal tage den uddannelse du har lyst til hvis du virkelig tror på at du kan klare det. Og om du virkelig KAN klare det kommer jo an på din egen indsats (og om du interesserer dig for de fag som HTX omfatter (bl.a. fysik og mat))

- Good luck.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juli 2003 af MortenO (Slettet)

- Desuden giver din folkeskole karakterer ikke udtryk for ret meget, idet mange af mine venner (der iblandt jeg selv) rent faktisk har højere snit i gymnasiet end i folkeren. Interesse og engagement må siges at være nøgleordene.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juli 2003 af MarieBS (Slettet)

For nogle år siden blev det ændret, så læreren ikke skulle erklære eleven egnet eller uegnet, men nøjes med at skrive at eleven "indstilles til prøve" i de tilfælde hvor eleven før ville være blevet kaldt uegnet. Jeg tror mest det er et spørgsmål om formuleringen, så jo, det er rimelig meget det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juli 2003 af MortenO (Slettet)

Oki takker...

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. juli 2003 af krelle (Slettet)

Hvordan foregår det m.h.t optaglese på ungdomsuddannelserne? Da jeg søgte ind var det det der med ikke, måske, og ikke egnet.

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. juli 2003 af krelle (Slettet)

ups, det står jo lige før...

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. juli 2003 af MortenO (Slettet)

hehe...

Svar #13
07. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Takker jer allesammen... jEG VIL UD AF 9. KLASSE OG TAGE htx LIGEFTER, DA JEG SKAL VÆRE MÅSKE VÆRE BANK ASISstan..

Svar #14
07. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Min lærer siger også at jeg kan tage HHx men det nægter jeg, da jeg har hele tiden ønsket gå på HTX og nu også alle mine venner også går der.. Ok jeg må tage mig ekstra sammen hvis jeg ikke skal tage 10. klasse, og hvordan bliver man egentlig bedre?? Låne bøger fra bib eller bare læse frem så man ved det til næste gang??

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. juli 2003 af Katrine (Slettet)

Hvis du gerne vil have job i bankverdenen, vil jeg da også anbefale HHX i stedet for HTX.

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. juli 2003 af Kim Holmboe (Slettet)

hvorfor ta' htx hvis man ska' være bankassistent???....

Svar #17
08. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Det siger min lærer også, men HHX er ikke særlig kendt hos denne her branche hos os, så er man virkelig ude, tænker de... Jeg ville også vise de andre at jeg også kan gå på HTX. HTX og GYM. er populært i denne her branche. Min lærer siger også at man kan tage det på den led, og det synes jeg er en fed ide, da man også imens er populær... I kender ikke hvordan perker forældrer er! Hvis jeg nu tager HHX, bliver der snakket om mig for hårdt og jeg HADER det, rygter alt muligt om at jeg var svag!!! Det er selvfølgelig irriterende!!

Skriv et svar til: Godt nok til htx eller..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.