Samfundsfag

Hvad er forskellen på en regering bestående af Venstre/konservativ eller en regering bestående af Socialistisk folkeparti/Socialdemokratiet?

02. februar 2011 af smn1989 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ville være dejligt hvis nogen kunne give et bud på dette?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2011 af Walras

Det kan jeg sagtens, men da det nu er din pligt som ordentlig samfundsborger at vide netop det, vil jeg i stedet opfordre dig til at bruge ET PAR TIMER eller mere på at granske de forskellige partiers hjemmesider og sætte dig godt ind i deres partiprogrammer. Hvis du ikke kan kende forskel på "rød og blå", da kan du lige så godt melde dig ud af samfundet, for du deltager helt åbenlyst ikke.


Svar #2
02. februar 2011 af smn1989 (Slettet)

Idiot!


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2011 af mortenbuch (Slettet)

Rolig nu.

Forskellen er stort set alt!

VKO ( som er de blå) går ind for privatisering) mens S og SF er i mod.

De blå er liberalister, eller i hvert fald venstre, hvilket vil sige, at hver mand er sin egen lykkedes smed.

De røde er socialister, som vil have at de stærkeste skuldre, så bære den tungeste byrde.

Håber, at det hjalp lidt :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2011 af casparado (Slettet)

Prøv at organiser partiernes synspunkter i forskellige kategorier så det bliver overskueligt, f.eks "finanspolitik" "udlændingepolitik" "socialpolitik"  "Eu politik".

Derudover bør du nok overveje om du kun skal kommentere på de nævnte partier, eller om du også skal inddrage DF og R.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2011 af Walras

#3 Det er unuanceret og tager ikke højde for, hvordan virkeligheden ser ud. Du kan ikke kalde "de blå", hvis der hermed menes Venstre og Konservative, for liberale, for det er de ingenlunde, hvis du ser på, hvilken politik de har ført igennem deres niårige regeringsperiode. At gå ind for privatisering eller ej er desuden ikke et knivægstilfælde, hvor blå blok går ind for det, mens rød blok ikke gør. Det er yderst tvivlsomt, om Socialdemokraterne virkelig helst undgik privatisering. Det er nærmere et spørgsmål om, hvad der skal privatiseres og i hvor høj en grad af samfundet, der skal.

Altså, altså, altså, forhold dig til virkeligheden i stedet for at remse ideologier op, der for længst er døde - for nu at bruge en frase, som samfundsfagslærerne elsker. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2011 af mortenbuch (Slettet)

 det er vel relevant at kende ideologien?

det giver en baggrundsviden; en ballast, når personen skal læse de forskellige hjemmeside, som der blev anbefalet.


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. februar 2011 af UWK (Slettet)

konservatismen: er det der i gamle dage var godsejerne og de borgerliges parti. deres motto er Gud konge og fædreland

Venstre er det der i gamle dage var et bondeparti der plejede de selvstændige landmændsinteresser

Socialdemokraterne er det der er arbejdernes parti der plejede de ufaglærtes interesser mm.

SF udspringer fra dansk komunistisk parti..... og går som sådan ind for en radikal blødere socialisme end det parti de udspringer fra

forskellen på disse i en moderne tid er at blå blok ønsker at forbedre vilkårene for erhvervslivet og styrke Danmarks konkurrence evne, f.eks. en sænkelse af selskabsskatten blå blok mener at det er op til det enkelte individ at skabe sin egen sucess og lykke.

rød blok går ind for et socialt sikkerhedsnet under befolkningen med en stor offentlig sektor der skal fungere som et sikkerhedsnet for dem der ikke klare deres egen "lykke" de vil gå ind for øget sleskabsskat, millionærskat og boligskatter de er positive over for invandring til landet af både svage og recursestærke indvandre medens blå blok helt kun ser de recurse stærke indvandre komme til landet.

der er i moderne politik sket en udvaskning af foskellene på rød og blå blok så de ikke længere er så skarbt adskildt på det politiske plan men på det ideologiske er der stadig samme forskel på partierne.


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. februar 2011 af Walras

#6 Det ville være relevant at kende ideologien, såfremt partierne kunne placeres i forskellige ideologier, men det kan de så langt fra, hvorfor en ideologisk beskrivelse blot vil være overfladisk og tilnærmelsesvist ubrugelig. Det er nødvendig at kigge i partiprogrammerne for at se, hvad de enkelte partier vil, mens det er relevant at gå dybere ned i en analyse af de fælles udspil, hvis der skal dannes et overblik over blokkenes politik. 

At forholde sig til ideologierne er som at forholde sig til partierne for adskillige år tilbage, det kan og vil aldrig blive en beskrivelse af, hvordan partierne forholder sig til væsentlige samfundsspørgsmål i dag. Ideologiernes æra som emancipatoriske projekter er forbi, jf. Lyotard. 


Skriv et svar til: Hvad er forskellen på en regering bestående af Venstre/konservativ eller en regering bestående af Socialistisk folkeparti/Socialdemokratiet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.