Matematik

vektorer

02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har vektor

a=2-t/1

b=3/t+1

afgør om der findes værdier af t så 1)vektor a står vinkelret på vektor b 2) vektor a er parallel med vektor b

får opgave 1 til 3,5

(2-t)*3+1*(t+1)=0

t=3,5


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Løs ligningen ab = 0 , dvs

(2-t)·3 + 1·(t+1) = 0

Din løsning ser rigtig ud.

2) Løs ligningen âb = 0


Svar #2
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

super mange tak andersen11


Svar #3
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

shit sidder sgu lidt fast med

-1*3+(2-t)*(t+1)=0

kan sgu ikke løse det shit

får det til:

t=t^2+1

men det hjælper jo ikke så meget


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er en 2.-gradsligning i t. Beregn ligningens diskriminant.


Svar #5
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvad skal jeg bruge diskriminanten til er der ikke noget med skæringen af x aksen?


Svar #6
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

og hvis jeg har ligningen -1+t-t^2=0

hvordan ved jeg så hvad a,b og c er?

d=b^2-4ac


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal bruge diskriminanten som hjælpemiddel til at finde rødderne i 2.-gradsligningen

t2 -t +1 = 0 .

De mulige værdier af t, for hvilke de to vektorer a og b er parallelle, er rødder i denne 2.-gradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det burde være velkendt, hvorledes man aflæser koefficienterne af 2.-gradsligningen. Her er a koefficienten til t2, b er koefficienten til t, og c er konstanten.


Svar #9
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

a er altid koefficienten i anden? b er variablen og c er selvfølgelig konstanten, er det altid sådan? mange tak for hjælpen :)


Svar #10
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

d=t^2-4*t^2-1

fedt det løser jo alle problemer :D


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er ikke diskriminanten. Med t som variabel, har 2.-gradsligningen formen a·t2 + b·t + c = 0 . Den aktuelle ligning t2 -t +1 = 0 har da koefficienterne a = 1, b = -1, c = 1 .


Svar #12
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

a=-1 ikke?

-1+t-t^2=0


Svar #13
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

får d til -3 kan du be eller afkræfte det?


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jo, når ligningen er skrevet sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er korrekt.


Svar #16
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvis d<0 så er der da ikke nogen løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er også korrekt.


Svar #18
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

vil det så sige at de ikke er parallelle? eller vil det bare sige at den ikke skære x-aksen, men derfor kan den vel stadig godt være parallel i et punkt, eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Genlæs #7. De mulige værdier af t, for hvilke de to vektorer a og b er parallelle, er rødder i denne 2.-gradsligning. Du har fundet, at ligningens diskriminant d er < 0, hvorfor ligningen ikke har nogen løsninger. Der er derfor ingen værdier for t, for hvilke de to vektorer er parallelle.


Svar #20
02. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

forstår ikke helt hvorfor det kun er rødderne x1 og x2 der kan være løsningen


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.