Matematik

Logaritme..

02. februar 2011 af TinaJensenxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkladte Richtertal. Et jordskælv frigiver energi, og for er jordskælv af normal dybde gælder: Log E = 2,4 * M - 1,2

M= Richtertallet, E= frigivet energi målt i kWh.

En atmospængning på 1 megaton udvilker en energimænde på 1,25 * 109 kWh. Beregn Richtertallet på for dette?...

Og beregn hvis Richtertallet er 7,5 og 8,4? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isoler M af forskriften og indsæt E = 1,25·109 til beregning af det tilsvarende M.

Hvor M er givet, beregnes log(E) direkte, og dernæst E = 10log(E) i kWh .


Skriv et svar til: Logaritme..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.