Matematik

Integralregning

03. februar 2011 af elissa92

Har endnu et problem med at foretage en integrationsprøve for en integral, jeg har bestemt :(

Det er [(x+3)6] / 6 - [3(x+3)5 / 5] + k som jeg skal kontrollere ved hjælp af integrationsprøven. Jeg gør det på følgende måde:

[1/6 * 6 (x+3)5 * (-3)] - [1/5 * 5 * 3 (x+3)4 * (-3)] = 9*(x+3)4 - 3 * (x+3)5

Jeg bør få (x+3)5 - 3(x + 3)4

Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af Duffy

Ikke forstået. Blander du ikke bestemt integral sammen med ubestemt integral ??!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2011 af peter lind

Du ganger de afledede med -3 til sidst. Jeg ved ikke hvor de kommer fra; men det er i hvert fald forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der skal ikke ganges med (-3) i de to udtryk. På grund af den sammensatte funktion ganges hvert led med (x+3)' = 1 . Den korrekte kontrol ved differentiation er derfor

(1/6)·6·(x+3)5·1 - (1/5)·3·5·(x+3)4·1 = (x+3)5 - 3·(x+3)4


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. februar 2011 af mathon

                  [(1/6)(x+3)6 - (3/5)·(x+3)5] ' = (1/6)·6·(x+3)5 - (3/5)·5·(x+3)4  =  (x+3)5 - 3(x+3)4


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.