Matematik

Bestem de værdier af b, ...

03. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion, f, er bestemt ved:

f(x) = x3 + bx2 + 3x + 4

Hvor b, er et tal.

- Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.

Nogen der kan hjælpe mig med denne? Er er helt på bar bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først f'(x) . Hvis f(x) skal være en voksende funktion, skal f'(x) være ≥ 0 for alle x . Funktionen f'(x) er et 2.-gradspolynomium, hvis grene vender opad, og det skal være ikke-negativt for alle x. Det betyder, at ligningen f'(x) = 0 højst må have 1 løsning, dvs. at diskriminanten for ligningen f'(x) = 0 skal være ≤ 0 .


Skriv et svar til: Bestem de værdier af b, ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.