Matematik

Funktionsforskrift

03. februar 2011 af agneteeeeeee (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Angiv en funktionsforskrift, der anviser sammenhængen mellem gulds finhed(y) og gulds karat (x)

24 karat = 1000 finhed

18 karat = 750 finhed

14 karat = 585 finhed

12 karat = 500 finhed

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Finheden y er proportional med karat-værdien x, altså

y = a·x

Bestem nu værdien af konstanten a ud fra de opgivne data.


Svar #2
03. februar 2011 af agneteeeeeee (Slettet)

 Det er jo det jeg ikke kan finde ud af :-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt et sæt sammenhørende værdier for x og y, f.eks 24 karat = finhed 1000, altså

1000 = a·24

Find nu a.


Svar #4
04. februar 2011 af agneteeeeeee (Slettet)

Nej vel? Jeg fik at vide af en anden en at det var f(x)=41,3x

Kan det passe på nogen måde?


Brugbart svar (3)

Svar #5
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt.

Du må kunne se af #3, at a = 1000/24 = 125/3 = 41 2/3 ≈ 41,66667, altså

f(x) = (125/3)·x


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.