Fysik

energiniveauer

04. februar 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et energiniveaudiagram for et atom ser sådan ud:

E= 0

E2 = -1,0 eV

E1 = -3,3 eV

UV-stråling med bølgelængden 180 nm sendes ind mod grundtilstanden.

1. Hvad er elektronens energi.

Jeg har beregnet energien af lyset:

E = h*f = h*c/λ

E = (6,63*10^-34 J*s*(3*10^8 m/s)/(180*10^-9 m))/(1,602*10^-19 J/eV) = 6,898 eV

Atomet ioniseres, og elektronerne får en kinetisk energi på

 Ekin = 6,898 eV - 3,3 eV = 3,6 eV = 5,79*10^-19 J

2. Hvad er elektronens hastighed.

v = √(Ekin*2)/me) =  √(5,79*10^-19 J*2)/0,911*10^-30 kg) = 1,13*10^6 m/s
 

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2011 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Ja!

Jeg har ikke regnet tallene efter; men din metode er helt fin.


Skriv et svar til: energiniveauer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.