Matematik

sinus

04. februar 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med noget vektorregning.

Hvordan kan det være at -sin(90) = sin(-90)?

Jeg har i min opgave sagt, at vinklen mellem x-aksen og den negative del af y-aksen er -90 grader. Måske burde jeg skrive, at vinkel fra x-aksen til den negative del af y-aksen er -90. Jeg har sagt det, fordi den går mod omløbsretningen.

Jeg ved godt, at sin(270) er det samme.

Hvordan ser det ud i enhedscirklen, hvis man tager sinus til en negativ vinkel. Jeg er lidt forvirret nu. Kunne godt bruge en uddybende forklaring


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen sin(x) er periodisk med perioden 2π . Derfor gælder

sin(-x) = sin(-x +2π) = sin(2π -x) = sin(2π)cos(x) -cos(2π)·sin(x) = 0·cos(x) -1·sin(x) = -sin(x)


Skriv et svar til: sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.