Matematik

Vilkårlig trekant

06. februar 2011 af camille17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har nogle problemer med beregninger af en trekant

Jeg ved at AB=7 og højden er hb=5

a) Jeg skal finde vinkel A, men kan ikke lige finde ud af hvordan man gør

Arealet af trekanten er 25

b) Jeg skal her bestemme afstanden fra AC, men igen er ´jeg helt lost

Håber virkelig at nogen kan hjælpe mig...

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af 215 (Slettet)

 Jeg gætter på at hb er højden, hvilket jeg derfor tror at du har 2 retvinklede trekanter..
hvilket betyder at du kender Ah = 7/2

også kan du bruge tan(A) til at finde vinkel A

arealet = ½a*b*sin(c).. nogen sider du kender som du kan isolere ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

A kan findes vha. cos/sin-sætningerne for en retv. trekant

AC findes vha. arealfrormlen A = ½*h*g
 


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.