Matematik

Hjælp til mat.opg.

08. maj 2005 af KickAzz (Slettet)
Hej,

Jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave:

I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O er givet punkterne A(0, -4), B(0, 4) og C(6, 0). For enhver værdi af x E ]0;6[ er P(x, 0) et punkt på linjestykket OC.

Se samlet opgavebeskrivelse:
http://yuhuu.dk/6b-stor.jpg

*************************************
Opgave 1: Beregn Vinkel ACB
Her er mit spørgsmål: Hvad menes der med vinkel ACB, betyder det at jeg skal beregne alle tre vinkler, eller kun vinkel C?
*************************************

En funktion d er bestemt ved:
d(x) = |AP|+|BP|+|CP| , x E ]0;6[.

Opgave 2: Bestem d(3)
Hvordan griber jeg dette an?
*************************************

Opgave 3: Gør rede for, at:
d(x) = 2(kvadratroden af (x^2 +16) ) + 6 - x
Se opstilling på linket^

Her er jeg også i tvivl om hvordan jeg skal starte.
*************************************

Håber I kan hjælpe mig.

Mvh
Peter

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

1) Vinkel ACB er vinkel C i trekant ACB.
2) Opskriv udtryk for de tre længder som funktion af x ved at bruge Pythagoras' sætning.
3) Det skulle du gerne få, når du indsætter udtrykkene for længderne og reducerer.

Svar #2
08. maj 2005 af KickAzz (Slettet)

Jeg har fået løst opgave 1. Men jeg forstår ikke helt hvad du mener med at opskrive et udtryk for de tre længder som funktion af x.

Svar #3
08. maj 2005 af KickAzz (Slettet)

op

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du ved at |OC|=6, og |OP|=x. Da

|CP|=|OC|-|OP|



|CP|=6-x.

Hvis vi så kigger på trekanten AOP, kan vi se at den er retvinklet, og at de to kateter har længderne 4 og x. Hvordan kan så udfra Pythagoras opstille et udtryk for længden af hypotenusen (dvs |AP|)?

Det samme gør sig gældende for BP, og med de tre længder på plads har du et udtryk du kan reducere lidt, og så få formlen som er angivet i 3).

Svar #5
08. maj 2005 af KickAzz (Slettet)

Okay, jeg tror jeg har forstået det. Kan det passe at d(3) skal være lig med 13?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jep.

Svar #7
08. maj 2005 af KickAzz (Slettet)

Great. Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2005 af sontas (Slettet)

Ja.

Skriv et svar til: Hjælp til mat.opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.