Matematik

fremskrivningsfactor

06. februar 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

 a) Jeg ved at fremskrivningsfactoren for 90% er 1,90

Men hvordan ser fremskrivningsfactoren ud hvis det er 110%?

b) Jeg skal regne ud hvor mange procent y vokser med når x vokser med 20%

x = 7,72

Først tog jeg fremskrivningsfactoren for x -   1,20 

Og så skulle jeg finde fremskrivningsfactoren for y -   1,207,72 

Men det giver 4,086?

Hvordan laver jeg det om til procent? Vi har lært at hvis det fx var blevet 1,369, ville procenten have været 36,9%

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af mathon

                                         2,10


Svar #2
06. februar 2011 af anne881m (Slettet)

Tak :)

Nogen der ved hvordan man regner b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af mathon

 er det funktionen

                                            y = b·2,1x  ??


Svar #4
06. februar 2011 af anne881m (Slettet)

 Nej, det er y = b*xa  Det er potensudvikling

a) er også en helt anden opgave, så den har ikke noget med b) at gøre. Undskyld forvirringen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2011 af mathon

                               kender du a's værdi?


Svar #6
06. februar 2011 af anne881m (Slettet)

 Jeg har regnet at funktionen gerne skulle være y = 7*x1,5 


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. februar 2011 af mathon

                                        y2/y1 = (x2/x1)a
hvoraf
den relative vækst                                      
                                        (y2-y1)/y1 = (y2/y1) - 1 = (x2/x1)a  -  1

eller skrevet
                                        Δy/y = (x2/x1)a  -  1
som specifikt
giver
                                        Δy/y = 1,21,5 - 1 ≈ 0,3145 = 31,45%                           
 


Svar #8
06. februar 2011 af anne881m (Slettet)

 Hvad betyder trekanten foran y/y?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2011 af mathon

            Δy = y2-y1
dvs
           y-tilvæksten


Svar #10
06. februar 2011 af anne881m (Slettet)

 Okay, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: fremskrivningsfactor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.