Matematik

hælningen

06. februar 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem hældningen for linjen gennem A og B, når

1) A(2,5) , B(-7,6)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af mathon

                   a = (6-5)/(-7-2) = 1/(-9) = -(1/9)


Svar #2
06. februar 2011 af Lipase (Slettet)

 Så den sætning du bruger er:

a= y2-y1/x2-x1


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af mathon

          a= (y2-y1) / (x2-x1)                          uden misforståelser


Svar #4
06. februar 2011 af Lipase (Slettet)

  a = (6-5)/(-7-2) = 1/(-9) = -(1/9) <-- Hvad gør du her


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2011 af mathon

        a/(-b) = (-a)/b = -(a/b)


Svar #6
06. februar 2011 af Lipase (Slettet)

 Ups skrev en fejl i opgaven: A(2,3) , B(-7,6) 


Svar #7
06. februar 2011 af Lipase (Slettet)

 a= (6-3) / (-7-2) = 3/(-9)  <-- Er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2011 af mathon

#1

                   a = (6-3)/(-7-2) = 3/(-9) = -(1/3)


Svar #9
06. februar 2011 af Lipase (Slettet)

Skal jeg sætte -(1/3) ind i mit koordinatsystem?

Hvis overstående er rigtigt, er punktet ikke i 3. kvadrant 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2011 af mathon

                 ...hældningen er ikke et punkt men en retning i forhold til x-aksens positive del...


Skriv et svar til: hælningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.