Matematik

(-2)^n + (-2)^n+1 + (-2)^n+2 = -5*(-2)^n

06. februar 2011 af Uzbek (Slettet)

Hej, er der nogle som kan forklarer dette?  

Vis, at der for alle hele tal n gælder:

(-2)^n + (-2)^n+1 + (-2)^n+2 = -5*(-2)^n

^ betyder i potens


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af peter lind

Sæt (-2)n ud foran en parentes


Svar #2
06. februar 2011 af Uzbek (Slettet)

 Det har jeg prøvet, men er stuck i det. Kan ikke få det til at blive det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af peter lind

Nu er jeg heller ikke sikker på hvad du egentlig mener. Som du skriver den er det i hvert fald forkert. (-2)n + (-2)n+1 +(-2)n+2 = 3*(-2)n+3

Hvis du har glemt nogle parenteser: (-2)n+(-2)n+1+(-2)n+2 = (-2)n( 1-2+4) = 3(-2)n

Hvilket heller ikke stemmer. Hvis du ud over parenteserne har glemt et led, så der yderligere skal adderes (-2)n+3 stemmer den


Svar #4
06. februar 2011 af Uzbek (Slettet)

 min lærer sagde at der var fejl i bogen. der skal stå 3 istedet for -5.

Tak for hjælpen, tror godt jeg kan lave den nu. =)

MAT AB1 opgave 348.


Skriv et svar til: (-2)^n + (-2)^n+1 + (-2)^n+2 = -5*(-2)^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.