Matematik

Grænseværdi

06. februar 2011 af boxi (Slettet)

 Hej har en opgave jeg ikke rigtigt ved hvordan jeg skal gribe an.

nogen der kan hjælpe? :)

Vedhæftet fil: Opgave 1.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2011 af Morsby (Slettet)

Hvis du må bruge CAS kan du bare bede den udregne grænseværdien af den øverste funktion (lim(x->1) = 2). Sammenlign den med funktionsværdien af den nederste, når x = 1.

Må du ikke bruge CAS kan du bare bruge eksempler - f.eks. lade x være 0,999999 og se, at du NÆSTEN får 2. Ellers kan du omskrive funktionen således:

(x2-1) / (x-1)    =   (x+1)(x-1) / (x-1)   =    x + 1.


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.