Matematik

bestem koordinatsæt

06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

Hej.

Bøvler lige lidt med en opgave, jeg håber at få lidt respons på!

e: x^2 - 4x + y^2 + 2y = 11 

l: y = x + 1

Bestem koordinatsættene til hvert af skæringspunkterne mellem graferne l og e.

Jeg kunne godt bruge noget vejledning til at komme igang med opgaven. Jeg roder lidt med at jeg vel skal sætte de to ligninger lige med hinanden? Kan et klogt hoved hjælpe mig videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af peter lind

Du skal erstatte y i den første ligning med udtrykket for y i den anden ligning


Svar #2
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

altså:

x^2 - 4x + (x + 1)^2 + 2 * (x + 1) = 11


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af peter lind

netop


Svar #4
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

jamen hvordan finder jeg herfra koordinaterne til hvert af skæringspunkterne mellem graferne l og e?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2011 af peter lind

Du løser den ligning, du har fundet i #2. Det giver x-koordinaterne til skæringspunkterne. Sæt de fundne værdier af x ind i en vilkårlig af de 2 oprindelige ligninger for at finde de tilsvarende y-koordinater. Det er nemmest at bruge den sidste ligning i dette tilfælde.


Svar #6
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

vil du hjælpe mig med det?


Svar #7
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

hjælp tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2011 af peter lind

1) Foretag kvadreringen i den første parentes.

2) Gang ind i den anden parentes.

3) Træk de 11 på højre side over på venstre side

4) Du har nu en anden grads ligning, som du må løse.


Svar #9
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

altså:

x^2 - 4x + x^2 + 2 + 2x + 2 - 11 = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2011 af Brateslaav (Slettet)

(x+1)^2 = x^2+1+2x


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. februar 2011 af peter lind

Nej Hvad er (x+1)2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. februar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 x^2 - 4x + (x + 1)^2 + 2 * (x + 1) = 11
x^2-4x+x^2+1+2x+2x+2-11 = 0
2x^2+0x-8 = 0


Svar #13
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

 jamen (x+1)^2 = x^2+1+2x er da ikke en andengradsligning, for i en andengradsligning skal jeg da ikke kunne finde a, b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. februar 2011 af Brateslaav (Slettet)

I de fleste andengradsligninger kan man altså finde a,b og c.

Men (x+1)^2 = x^2+1+2x (det siger første kvadratsætning)


Svar #15
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

når super. jamen er min a = -8, b = 0 og c = 2?  


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. februar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 A = 2, B = 0, C = -8

Da ax^2+bc+c = 0


Svar #17
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

kan det så passe, d = 0^2 – 4 * 2 * (-8) = 64?


Svar #18
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

er det her rigtigt? x = (-b ± √(d)) / (2•a) ? (-0 ± √(64)) / (2*2) = (2;-2)


Svar #19
06. februar 2011 af sørenthomsen (Slettet)

men er (2;-2) ikke kun koordinatsættet til den ene, hvordan finder jeg den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. februar 2011 af peter lind

se #5


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.