Matematik

Reducering af 2.gradsligninger. haster!

07. februar 2011 af Milleeeeeee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle i kloge mennesker derude :)

Er virkelig i tvivl om disse to:

(2a+b)^2-2b(2a+b)-(2a+b)(2a-b)

&

-2y(2x+4y)-(3x+4y)^2+(3x-2y)(3x+2y)

Kan godt se man skal bruge kvadratsætningerne, men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal regne med dem, håber virkelig der er nogen der kan hjælpe og forklare det, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Duffy

Lad os prøve at se dine udregninger, så kan vi bedre hjælpe dig...


Svar #2
07. februar 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 Hvis vi starter med den første af dem. så vil jeg sige at vi skulle bruge kvadratsætning 1 med det dobbelte produkt  (a+b)^2 og så kvadratsætning 3 (a+b)(a-b) da det er det samme som står i dem, og allerede der går jeg faktisk død.

Skal jeg gange 2 ind i parantesen så den hedder:

4a+2b-2b(2a+b)-(2a+b)(2a-b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af Duffy

Ikke rigtigt

Lad mig lige se dig åbne denne

(2a+b)^2 = ?


Svar #4
07. februar 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 (2a+b)(2a+b) = 4a+2b ?

Jeg kan virkelig ikke finde ud af det :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2011 af Duffy

Nej!

Du skal gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2011 af Duffy

Sådan her:

(2a+b)(2a+b) = 2a*2a + 2a*b + b * 2a + b * b =  ? [hva' gir det?]


Svar #7
07. februar 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 kan ikke forstå det..


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2011 af Duffy

Ok, (nej det er selvfølgelig ikke ok, at du ikke forstår det) , men lad os tage det skridt for skridt.

Hvad giver første led? (i ord "2a gange 2a")

2a*2a = ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2011 af Duffy

Gider du prøve at gange dette ud?

2a*2a = ?


Svar #10
07. februar 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 2a^2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. februar 2011 af Duffy

Du skal gange tallene med tallene og bogstaverne med bogstaverne.

Sådan

2a*2a = 2*2*a*a = 4*a2


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. februar 2011 af Duffy

Prøv så at samle tråden op herfra:

(2a+b)(2a+b) = 2a*2a + 2a*b + b * 2a + b * b =


Skriv et svar til: Reducering af 2.gradsligninger. haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.