Matematik

Retvinklet trekant

07. februar 2011 af Kertan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

I en retvinklet trekant ABC er længden af hypotenusen c = 15,6, og kateten b har læbngden 11,3. Beregn størrelsen af vinklerne A og B samt længden af kateten a.

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af ikeaerdansk (Slettet)

Brug pythagroas for siden a og brug enten cosinus eller sinus til at finde vinklerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug Pythagoras til at beregne kateten a, og benyt definitionerne for sinus til vinklerne i den retvinklede trekant:

sin(A) = a/c , sin(B) = b/c .


Svar #3
07. februar 2011 af Kertan (Slettet)

Kan ikke huske hvordan man gør dette:

sin(A) = a/c , sin(B) = b/c .


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2011 af ikeaerdansk (Slettet)

Husk at tage sin-1 til det dicimaltal du får. - Ellers sætter du bare talene ind, hvor der står a og c, altså siderne.


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.