Matematik

Omregning

07. februar 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har lige to enheder, som jeg skal have regnet om.

Er der nogen, der hurtig kan forklare mig, hvordan...

...man kommer fra N/mm til kN/m2?

...man kommer fra mm4 til m4?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af mathon

der menes formentlig

          fra N/mm2 til kN/m2

          N/mm2 = N/(10-6 m2) = 106 N/m2 = 1000 kN/m2

...

          mm4 = (10-3 m)4 = (10-3)4 m4 = 10-12 m4


Svar #2
07. februar 2011 af turk89 (Slettet)

Hov, ja, det er N/mm2. Glemte at opløfte den i anden.

Kan du fortælle mig, hvorfor du siger 10-6 m2 i første linie?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af mathon

 N/mm2 = N/(10-3 m)2 = N/((10-3)2 m2) = N/(10-3·2 m2) = N/10-6 m2) = 106 N/m2 = 103·(103 N)/m2 = 1000 kN/m2


Svar #4
07. februar 2011 af turk89 (Slettet)

Tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.