Matematik

Grænseværdi

07. februar 2011 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er gået i stp med denne opgave, så håber på, at nogen kan hjælpe mig!

Vi har funktionen

T=Tv-2*(Tv-Tb)*exp(-625*kt/d2)

Hvad er så grænseværdien for T for kt gående mod uendelig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af SuneChr

Ja, der er gået teknisk kludder i layoutet.  Hvor der står ? skal det være "går mod"


Svar #2
07. februar 2011 af Karldenstore (Slettet)

Ok :)

Men hvordan finder man ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af SuneChr

# 1 helt forsvundet. Jeg prøver igen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2011 af SuneChr

T=Tv-2*(Tv-Tb)*exp(-625*kt/d2)

Hvad er så grænseværdien for T for kt gående mod uendelig?

u vil stå for uendelig,   - u  minus uendelig

exp ( x )  =  ex

ex  →  0  for x →  - u                -625*kt / d2  →  - u  for  kt → u     e →  0   for  kt  →  u   ⇒  T  →   0             


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2011 af SuneChr

Det er vel kun  kt  der er variabel størrelse i ligningen?


Svar #6
07. februar 2011 af Karldenstore (Slettet)

Ja det er kun kt der er variabel :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2011 af SuneChr

Så har vi:       T  →  0  for  kt  →    uendelig


Svar #8
07. februar 2011 af Karldenstore (Slettet)

Hvordan ved du egentlig, hvad der går mod 0, uendelig, minus uendelig osv.? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2011 af SuneChr

Generelt kan man sige at  ex  udvikler sig kraftigere  end

x           som igen udvikler sig kraftigere end              ln(x).

De alm. funktioners grænsetilfælde for x gående mod ± uendelig er kendte.

Ofte er det jo sammensatte funktioner, man skal finde grænseværdier for. Så er det jo at finde ud af, hvad for en funktion der har mest magt over "uendeligheden"?


Svar #10
07. februar 2011 af Karldenstore (Slettet)

Ok mange tak :D


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.