Matematik

3 variable x, y og z

07. februar 2011 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om tre variable oplyses følgende:

z er ligefrem proportional med y med proportionalsfaktoren 3,

x og y er omvendt proportionale, og y er 10, når x er 1/2

Udtryk z ved x

Mit bud:

z er ligefrem proportional med y med proportionalsfaktoren 3, dvs. z= 3y

x og y er omvendt proportionale: dvs. x= c * (1/y) eller xy= c

y er 10, når x er 1/2

Så er x/y= 10/2= c= 5 eller y= 5/x

Indsat i z= 3y det bliver til z= 15/x

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af mette48 (Slettet)

ikke det hele

x og y er omvendt proportionale: dvs. x= c * (1/y) eller xy= c

y er 10, når x er 1/2

Så er x/y= 10/(1/2) =c = 20 eller y=20/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2011 af peter lind

Ja bortset fra at du tredje sidste linje skriver x/y = 10/2. Det skal være x*y = 10/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af Snette1993 (Slettet)

Jeg har lavet denne sådan her :=) ved ikke om det hjælper diig

Om tre variable x, y og z oplyses følgende.

    z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3
    x og y er omvendt proportionale, og
    y er 10 nr x er

  a) Udtryk z ved x

Vi udtrykker z med y z er ligemed 3y da y har en proportionalsfaktor p 3
Vi vil ogs finde xy da de er  omvendt proportionale,  det gres ved at sige 10 * = 5
For at udtrykke y ved x siger vi 5/x.
Da vi tidligere fandt af z = 3*(5/x) (da det er 3*y, og vi har udtrykket y ved x)
P denne mde har jeg udtrykt z ved x og ingen y'er.


Skriv et svar til: 3 variable x, y og z

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.