Matematik

HJÆLP!!! DET HASTER

08. februar 2011 af Lillozz (Slettet)

Grafen for funktionen givet ved g(x)=√(1-1/9 x^2 ) afgrænser sammen med x-aksen et område M. Brug CAS-værktøj til at besvare følgende opgave.

Jeg skal beregne omkredsen af M...hvordan gør jeg det.

Jeg har lavet en figur, der viser at er en cylinder --> se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: hjælp....docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2011 af peter lind

Kurvelængden findes af formlen s=∫abkvrod( 1+g'(x)2)dx. Detil kommer så den del der har grænser til x-aksen. Det er blot b-a


Svar #2
08. februar 2011 af Lillozz (Slettet)

s=∫-33(1+√(1-1/9 x^2 )2 dx

Jeg får s=10,71239

hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2011 af peter lind

Du har læst forkert. Det er den afledede af g(x), der indgår i formlen ikke g(x). Ellers skal du blot addere længden af den del af x-aksen, der afgrænser M.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er den samme opgave, som du havde kørende i går https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=968273 , hvor du også fik udførlig hjælp.


Skriv et svar til: HJÆLP!!! DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.