Fysik

Vakuumpermivitten?

08. februar 2011 af gadehund (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

hvad betyder/er vakuumpermivitten??

håber nogen kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2011 af peter lind

Du mener formodentlig vacuumpermeabiliteten. Det er en fysisk konstant, som har noget med magnetfelter at gøre.


Svar #2
08. februar 2011 af gadehund (Slettet)

der står i min bog permiviteten i min bog :S det ligner en lille meget rund E med en lille nul ved siden af...

Hvis du kender bogen hedder den De Dynamiske stjerner af Hans Kjeldsen og Torben Arentoft...


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. februar 2011 af mathon

                        vakuumpermittiviteten:  

                                                                       εo = 8,85419·10-12 F/m                   (Farad pr meter)

                       ε = εo·εr
hvoraf
                       εr = ε/εo     en dimensionsløs, relativ dielektrikumsfaktor, som er stofspecifik

.

    ...anvendes bl.a. i forbindelse med isolatorer i elektriske felter...


Skriv et svar til: Vakuumpermivitten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.