Matematik

væksthastighed

08. februar 2011 af acrsander (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=89000/1+0,263*e^-0,211*x

hvor x er antal år efter 2005, og f(x) er antal elever

bestem antallet af elever i 2010

bestem væksthastighed for elever i 2010

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af emul0c

Så indsætter du vel bare 2010 - 2005 = 5 istedet for x, og taster ind på lommeregneren.. bum, så har du antallet af elever i 2010.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2011 af NejTilSvampe

 for at finde væksthastigheden i 2010 finder du   f'(2010-2005) = f'(5)


Svar #3
08. februar 2011 af acrsander (Slettet)

mange tak for svarene, vidste godt det skulle være til at gå til men jeg var helt blank.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2011 af mathon

           f(x) = 89000/(1+0,263·e-0,211x)

           f '(x) = 89000·(-1)/(1+0,263·e-0,211x)2 · (1+0,263·e-0,211x) ' = 
                            -89000/(1+0,263·e-0,211x)2·0,263·(-0,211)·e-0,211x =

                                               4938,88·e-0,211x / (1+0,263·e-0,211x)2

                      


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2011 af NejTilSvampe

brug #4 - eller at f(x) er en løsning til differentialigningen

y' = ay(M-y) 

f'(5) = 0,211/89000*f(5) *(89000-f(5))

Du kender allerede f(5), så det gælder bare om at sætte ind :) så slipper du for alle de mellemregninger i #4.


Svar #6
08. februar 2011 af acrsander (Slettet)

super jeg tror jeg har forstået det nu


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2011 af mathon

 ved anvendelse af henvisningen i #5
haves:

              y ' = ay(M-y) = 2,37079·10-6·y(89000-y)                                                   (a·M = 0,211)


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.