Fysik
Fysik: mekanisk energi
09. maj 2005 af
Maria17 (Slettet)
Hej
Jeg har fået en opgave som jeg har lidt problemer med.
En bil med massen 950 kg foretager en katastrofeopbremsning.
Til politirapporten oplyser billisten, at hun kørte lige netop de 50 km/h, som hun måtte på den pågældende strækning.
Til kontrol måler politiet derfor længden af bremsesporet. Denne måling giver 18,0 m.
a) Beregn gnidningskraftens arbejde under opbremsningen, idet gnidningskoefficienten mellem dæk og vejbane på denne vejtype er 0,75.
b) Hvilken kinetisk energi havde bilen umiddelbart før opbremsning?
c) Hvilken fart havde billisten umiddelbart før opbremsning?
d) Hvilke fejlkilder er der ved denne metode til bestemmelse af bilens fart? Hvilke taler til bilistens fordel, og hvilke gør det ikke?
a) Har jeg beregnet og har fået den til at give: A-gnid=125941,5 J
Er det korrekt=
b) Hvilken formel skal jeg bruge her? Jeg skal vel ikke bruge en formel hvor farten indgår i det det er den jeg skal tjekke?!
Men jeg kan vel heller ikke bruge: E-kin=m*a*s, da jeg ikke kender a? For a er vel ikke lig g?
c) Her skal jeg vel bruge det resultat for E-kin som jeg fik fra b, ik? Og så isolere farten.
d) Hmm, det er vel noget med at det ikke er sikkert at bremsesporet viser hele bremselængden idet det ikke er sikkert sporene ses med det samme. Er det en fejlkilde? Kan ikke rigtig komme i tanke om flere.
Håber der er nogen der gider kigge på det.
Mvh. Maria
Jeg har fået en opgave som jeg har lidt problemer med.
En bil med massen 950 kg foretager en katastrofeopbremsning.
Til politirapporten oplyser billisten, at hun kørte lige netop de 50 km/h, som hun måtte på den pågældende strækning.
Til kontrol måler politiet derfor længden af bremsesporet. Denne måling giver 18,0 m.
a) Beregn gnidningskraftens arbejde under opbremsningen, idet gnidningskoefficienten mellem dæk og vejbane på denne vejtype er 0,75.
b) Hvilken kinetisk energi havde bilen umiddelbart før opbremsning?
c) Hvilken fart havde billisten umiddelbart før opbremsning?
d) Hvilke fejlkilder er der ved denne metode til bestemmelse af bilens fart? Hvilke taler til bilistens fordel, og hvilke gør det ikke?
a) Har jeg beregnet og har fået den til at give: A-gnid=125941,5 J
Er det korrekt=
b) Hvilken formel skal jeg bruge her? Jeg skal vel ikke bruge en formel hvor farten indgår i det det er den jeg skal tjekke?!
Men jeg kan vel heller ikke bruge: E-kin=m*a*s, da jeg ikke kender a? For a er vel ikke lig g?
c) Her skal jeg vel bruge det resultat for E-kin som jeg fik fra b, ik? Og så isolere farten.
d) Hmm, det er vel noget med at det ikke er sikkert at bremsesporet viser hele bremselængden idet det ikke er sikkert sporene ses med det samme. Er det en fejlkilde? Kan ikke rigtig komme i tanke om flere.
Håber der er nogen der gider kigge på det.
Mvh. Maria
Svar #1
09. maj 2005 af Maria17 (Slettet)
Ingen der kan hjælpe?
Jeg har prøvet at regne b og c ud:
b) E-kin=m*g*s=950 kg * 9,82 m/s^2 * 18 m = 167922 J
c) v=kvrod((E-kin*2)/m)=kvrod((167922 J *2)/950 kg)=18,80 m/s
Er det korrekt?
Jeg har prøvet at regne b og c ud:
b) E-kin=m*g*s=950 kg * 9,82 m/s^2 * 18 m = 167922 J
c) v=kvrod((E-kin*2)/m)=kvrod((167922 J *2)/950 kg)=18,80 m/s
Er det korrekt?
Skriv et svar til: Fysik: mekanisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
