Matematik

Hjælp til differentialregning:(

09. februar 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen:) 

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave, hvilket lyder sådan her: 

Tegn vha. LR eller regneark grafen for følgende funktion, ( det har jeg gjort og grafen er vedhæftet spørgsmålet)

a) For hvilke x-værdier har f(x) vandret tangent?
b) Hvad er monotoniforholdene?
c) For hvilke x-værdier har f(x) en hældning på -1?

Og hvis I har tid til at forklarer mig denne opgave:) Kun hvis I har tid:)

En åben kasse skal have rumfanget 144 liter. Den skal være dobbelt så lang, som den er bred.
Bestem kassens dimensioner, så overfladen bliver mindst muligt.
Tip: omskriv liter til m3 eller cm3

Håber I kan hjælpe mig:)
 

Vedhæftet fil: Graf.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af peter lind

Find f'(x)

a) løs ligningen  f'(x) = 0

b) For f'(x) > 0 er funktionen voksende, for f'(x) < 0 er funktionen aftagende

c) Løs ligningen f'(x) = -1

Kald bredden x og højden h

Find kassens rumfang udtrykt ved x og h. Brug oplysningen om rumfanget til at finde h udtrykt ved x

beregn fladearealerne og indsæt h som funktion af x

Find minimum for den resulterende funktion.


Svar #2
09. februar 2011 af Elenaa (Slettet)

 hmm:( det lyder lidt kompliceret, men jeg er nødt til at prøve:(

Jeg har funktionen: f(x) =(3x^2-5) * e^2x

Hvordan løser jeg ligningen f'(x) = 0 og  ligningen f'(x) = -1????


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af peter lind

Find først f'(x)  Ligningen kommer du til at løse ved hjælp af et CAS værktøj.


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.