Matematik

Nogen som vil hjælpe mig?

09. februar 2011 af sofiemusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har siddet og kæmpet lidt med nogen opgaver i noget tid nu, nogen som vil hjælpe mig?

Første opgave:

Priserne på dybfrosne ænder steg i en periode på seks år med 2,5% om året i gennemsnit. Hvor mange procent steg prisen i alt på seks år?

anden opgave:

Bestanden af andefugle i Sivkær Plantage voksede i tre år med 6% om året. Herefter faldt den i et enkelt år med 11%, hvorefter den i det femte år voksede med 8%

a. beregn den gennemsnitlige procentvise årlige vækst i bestanden af andefugle.

b. Hvor meget steg bestanden i løbet af de 5 år?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) (1+0,025)6 - 1

2) a) Løs ligningen (1+r)5 = (1+0,06)3·(1-0,11)·(1+0,08) i r

b) bestanden steg (1+r)5 - 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2011 af PernilleKesje (Slettet)

Hej! Jeg sidder med den samme opgave, men jeg er virkelig lost.

Hvad skal der stå ved r?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler r i ligningen (1+r)5 = (1+0,06)3·(1-0,11)·(1+0,08)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2011 af PernilleKesje (Slettet)

Og det er "i r" til sidst?
Åh min gud, det kan jeg slet ikke finde ud af!
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2011 af mathon

                            (1+r)5 = 1,063·0,89·1,08 = 1,1448

                           


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. marts 2011 af mathon

                        

                             1+r =1,14481/5 = 1,02742

                              r = 1,02742 - 1 = 0,02742 = 2,742%


Skriv et svar til: Nogen som vil hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.