Matematik

Hældning af tangenten

09. februar 2011 af bremen18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for funktionen f(x) = x^2 + 6 samt en sekant til grafen gennem punkterne (1,f(1)) og (3,f(3))

1) Bestem tangenten til grafen for f i punkter (1,f(1)) ??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Der er utroligt mange spørgsmål om det herinde, og det er egentlig lidt mærkeligt, for man skal bare sætte ind i en formel. Slå op i din bog der hvor der står noget om tangentligningen. Den skulle gerne se sådan her ud:

y=f '(x0)(x-x0)+f(x0)

Så indsætter du bare x0=1 og regner løs.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x -x0) + f(x0)


Skriv et svar til: Hældning af tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.