Matematik

Sandsynlighedsregning

10. februar 2011 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1) Hvad er ufaldsrummet ved kast med en terning og udtrækning af et kort(spil kort) samtidig ?

mit bud er 54, er det rigtigt?

2) hvad er forskellen på ordene : sandsynlighed, risiko og chance ?

har ingen bud :S 

3) hvor mange seksere kan forventes ved kast med en terning 1000 gange ?

ingen bud :S

tusind tak for at i gider bruge tiden her :)


Svar #1
10. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

til opg. 3) er svaret ikke 1/6*1000?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

1) Må vel være antal mulige kast + antal mulige kort. Altså 6+52 = 58

2) sandsynlighed og chance er vel i bund og grund det samme, men risiko er mere negativt ladet end fx chance. Eks: En tysklærer ville sige: I har en stor chance for at komme op i tysk i år, mens en tysk-hadende-elev nom ville bruge risiko her.

3) Sandsynligheden for at få en 6 er jo bekendet en 1/6, hvorfor du bare gange det med de 1000 for at få det logiske svar. Man kan sige, at det er jo langt fra sikkert, at det lige netop er en 1/6 der bliver 6'ere, da der skal mange flere kast til end de 1000.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Jo!


Svar #4
10. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

tusind taaaaak :)


Svar #5
10. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

har et til :

hvor står er P( en syver) ved udtrækning af et kort fra et almindeligt spil kort ?

hvor mange 7'er er der endelig ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Forstår ikke helt dit spørgsmål, men spørger du om, hvor stor sandsynligheden er, for at trække en 7'er ud af et sæt kort. Hvis ja, så er svaret 4/52 (evt. omskriv til % eller decimal), da der er 4 7'ere i et spil kort, og der er i alt 52 kort. Antal/udfaldsrummet


Svar #7
10. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

nåår tusind tak

gider du også hjælpe med følgene :

sandsynlighed for

-P(ingen toer) = er det ikke 1 ud af 6= 16%

-P(hverken 5 eller 6) = er det ikke 2 ud af 6 ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Går ud fra vi taler om terninger her?

I så fald, så er dine beregninger lidt forkorter. Dine beregner går på sandsynligheden for at få en 2'er istedet for ikke at få en 2'er, som jo er spørgsmålet. Det samme med nr.2

1)  1 ud af  6 er en toer, 5 ud af 6 er IKKE en toer

2) 2 ud af 6 er en 5 eller 6, 4 ud af 6 er IKKE en 6 eller en 5


Svar #9
10. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

nååårh, ej tak dt var en stor hjælp, men har svært ved resten

1) p=(en syver) = er svaret ikke 0, fordi en terning kun har 6 sider

2) p=(lige antal øjen)= hva betyder dt?

3)p= større end 4=

4)= mindre end syv?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

1) Rigtig

2) Lige antal øjne betyder, at tallet du slår er lige. Det vil altså sige 2,4 og 6 - så burde kunne lave den

3) Hvad er større end 4? Ja, det er 5,6 altså 2 mulige ud af de ialt 6

4) Burde du også kunne. Mindre end 7 er jo 6,5,4,3,2 og 1 (altså 6 mulige ud af de 6)


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

1.) Hvis du mener, at der kastes een gang og samtidig trækkes eet kort, er udfaldsrummet 6 * 52 = 312.

2.) Det er faktisk det samme, men sandsyndlighed er neutralt, risiko er negativt ladet og chance er positivt ladet. Man håber på chancen, men frygter for risikoen.

3.) 1000/6

4.) 4/52 = 1/13


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. februar 2011 af SuneChr

# 0  3)      Kastes en almindelig terning netop 1000 gange, gælder binomialfordelingen af de 1000 ens kast.

Sandsynligheden for at netop  p  af slagene vil resultere i "6-er" er  K1000,p* (1/6)p * (5/6)(1000 - p )

hvor  Kn,p  =  n ! / ( p ! *( n - p ) !)

Laver man et søjlediagram over alle mulighederne  ( 1000 + 1, da 0 "6-ere" også skal med)  vil højeste søjle toppe omkring 1000/6 ≈ 167 slag.            Summen af alle søjlehøjderne = 1

Forventningen  1000 / 6 vil blive mere og mere nøjagtig, jo flere slag der slåes, og vil være grænseværdi for uendelig mange slag.


Brugbart svar (1)

Svar #13
10. februar 2011 af SuneChr

# 2     risiko  negativt ladet:    Hvis jeg siger, at der er risiko for, at skolen må lukke i morgen, så kender jeg ingen elever, som vil opfatte det negativt.    : - )


Svar #14
10. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

Tak for jeres svar alle sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

@ # 12:

Da spørgerens data er lidt forvirrende, og da jeg ud fra opgavens ordlyd ikke var sikker på, om vedkommende havde lært om binomialfordelingen, gættede jeg på, at det forventede svar var ville være 1000/6.

@ # 13:

Så er det da på tide, du lærer de elever at kende, som gerne vil være klogere ;-)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.