Matematik
Mat hjælp
09. maj 2005 af
Ida1234 (Slettet)
Opgave: En undersøgelse af en metallegering der korroderer (nedbrydes) under påvirkningaf den atmosfæriske luft har vist at tykkelsen af det korroderede metal målt i mm er en funktion af tiden, angivet i måneder. denne funktion er for t større eller lig med 0 givet ved:
f(t) = b* t^a hvor a og b er konstanter
Beregn a og b når det oplyses at tykkelsen af korrionslaget efter 3 måneder er 0,22 mm og efter 10 måneder er 0,60 mm..
Jeg er lidt i tvivl om denne funktion er en eksponentiel funktion eller en potensfunktion..
Jeg har prøvet at regne med det som en eksponentiel funktion og har fået a = 1,15 og b = 0,145..
Men er det ikke en potensfunktion? og hvis det er hvordan finder man så a og b??
På forhånd tak..
f(t) = b* t^a hvor a og b er konstanter
Beregn a og b når det oplyses at tykkelsen af korrionslaget efter 3 måneder er 0,22 mm og efter 10 måneder er 0,60 mm..
Jeg er lidt i tvivl om denne funktion er en eksponentiel funktion eller en potensfunktion..
Jeg har prøvet at regne med det som en eksponentiel funktion og har fået a = 1,15 og b = 0,145..
Men er det ikke en potensfunktion? og hvis det er hvordan finder man så a og b??
På forhånd tak..
Svar #1
09. maj 2005 af thomas88 (Slettet)
0,22=b*3^a 0,6=b*10^a
0,6/0,22=3^a/10^a
a=-0,8333
0,22=b*3^-0,833--> b=0,5496
f(t)=0,5496*t^-0,8333
Thomas
0,6/0,22=3^a/10^a
a=-0,8333
0,22=b*3^-0,833--> b=0,5496
f(t)=0,5496*t^-0,8333
Thomas
Svar #2
09. maj 2005 af Ida1234 (Slettet)
Gider du uddybe hvordan du finder a?
Tusind tak for hjælpen..
Tusind tak for hjælpen..
Svar #4
09. maj 2005 af erdos (Slettet)
Du har at gøre med en potensudvikling. Du får givet 2 punkter. For en potensfunktion gælder:
a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
Resultatet er: a = 0,8333
b findes vha. a, et punkt og indsættelse.
a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
Resultatet er: a = 0,8333
b findes vha. a, et punkt og indsættelse.
Skriv et svar til: Mat hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
