Studievejledning

HHX eller STX?

10. februar 2011 af Mariabcvv (Slettet)

 Hej!

Jeg har lige et par spørgsmål, som jeg håber at nogle med erfaring vil svare mig på, da jeg er rimelig forvirret og ikke rigtig ved jeg vil.

Efter 9. klasse vil jeg gerne tage en gymnasie uddannelse. Jeg ved bare ikke rigtig om jeg skal vælge STX eller HHX? Grunden til at at jeg er i tvivl er at jeg rigtig, rigtig gerne vil slippe for de natur videnskablige fag såsom biologi og fysik, og derfor overvejer HHX, men samtidig tænker jeg om man så har mere matematik på HHX, for det er jeg heller ikke så glad for??

Jeg kan godt lide fag som dansk, engelsk, samfundsfag og tysk. Så hvad tror i vil være mest hensigtsmæssig for mig at vælge efter 9 klasse?

Vil nemlig rigtig gerne vælge noget jeg ikke bliver træt af, fordi jeg synes det er for svært :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2011 af MaibritG

Der findes jo også sproglige linjer på STX. Måske, at du skal tage et kig på dem. Der er ikke særlig mange naturvidenskab tilknyttet de sproglige linjer, og de få der er, er som regel "de bløde" naturvidenskabelige fag.

HHX er jo handelsrelateret og fokuserer blandt andet på økonomi, som jo i bund og grund er matematik, men du slipper da for fysik og kemi.

Umiddelbart havde jeg valgt en sproglig linje på STX - især hvis du også er i tvivl om din fremtid mht. videregående uddannelser.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2011 af nini66 (Slettet)

Hej du ;-)

jeg stod i samme problem, som dig 1 måned siden... og gud hvor var det dog svært!!!

umiddelbart kan jeg fortælle dig, at jeg valgte stx. På hhx skal du tænke på, det bliver meget med handel og gøre.. Hvis du så vil noget indenfor handel, det kunne eksempelvis være; revisor, bankrådgiver,økonom osv. synes jeg da bestemt du skulle vælge hhx, dog skal du huske at det har noget med handel at gøre, således også matematik.. Ikke matematik timer, som dem vi har på folkeskolen self..

Tror udfra det du fortæller, at du skal på stx og vælge sproglig linje, måske ?? det er mange flere muligheder efter stx, end der er efter hhx, da hhx allerede rettet mod handel ..

held og lykke ;-) husk og tænk hvad du vil i fremtiden, men også at vælge præcis de fag, du er gor til, da det vil blive nemmere at få et højere gennemsnit, og dermed søge ind på universiteter mm.


Svar #3
11. februar 2011 af Mariabcvv (Slettet)

 Tusind tak for de gode svar, begge to! :-)

Ja, det er nemlig rigtig svært, for man vil jo så gerne vælge rigtigt! 

Hvad kunne en sproglig linje på STX eksempelvis være?


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2012 af Wattsen (Slettet)

Hej  :D

Jeg kan se, at dit sidste indlæg er fra inden sommerferien sidste år så du må jo ligesom være kommet godt igang med en gymnasiel uddannelse?

jeg står i det samme problem, som du gjorde sidste år, så jeg ville bare lige høre hvad du har valgt og hvorfor?

- Emma


Skriv et svar til: HHX eller STX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.