Engelsk

Of-Genitiv og Apostrofgenitiv i engelsk?!

10. februar 2011 af 1c09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle;)

Jeg skal aflevere en opgave i morgen, som lyder:
- Find alle genitivformerne i følgende tekst of gør rede for, hvorfor der er brugt henholdsvis of-genitiv og apostrofgenitiv. Forklar også, hvorfor apostroffen står, hvor den gør.


Last week’s papers had been full of stories about violence among teenagers, especially among boys. The front page story was about the death of a thirteen-year-old-boy, who had been walking in one of the dangerous areas of the city, and had been stabbed from behind by a member of a teenage gang. The next day the members of the gang maintained that they didn’t remember much of last night’s events, but they did remember that the owner of the pub where they had spent the evening had thrown them out. Afterwards they had gone to a friend of one of the gang members to have a few more drinks, and then they had continued their drinking at somebody else’s place – they remembered neither the name of the person nor the street where he lived, but they thought it was in the neighborhood of St. Paul’s. The fingerprints of one of the gang members were found on the knife that had been left in the young boy’s back, and the killer was sentenced to seven year’s imprisonment.
 

Jeg er på helt bar bund! Jeg har set en video om genitiv herinde, og googlet en del - men jeg forstår det stadig ikke!

Hjælp, hjælp! På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2011 af erduenfisk (Slettet)

Altså:

Genitiv på DANSK:

Mandens bil er grøn - 'manden' står i genitiv.

PÅ ENGELSK:

Generelt er det sådan, at:

a) Apostrof-genitiv anvendes ved personer, kæledyr, tidsangivelse, ofte ved lande mm.

Eks. med tidsangivelse: tre ugers ferie = three weeks' holiday. Apostroffen er angivet efter s'et, fordi week står i flertal -> weeks.

Andet eksempel på apostrof-genitiv: The girl's eyes are brown - pigens øjne er brune. Der er kun tale om én pige, derfor apostrof mellem girl og s. Entalsord, som ikke ender på s i forvejen, tilføjer dermed 's ved genitiv.

ord, der i forvejen ender på s (f.eks. weeks = uger) tilføjer blot apostrof.

b) of-genitiv bruges ved ting. F.eks. the top of the house .. osv.

Så den første genitiv har du ved last WEEK'S papers = sidste uges aviser (uge - ental)....


Svar #2
11. februar 2011 af 1c09 (Slettet)

Jamen hvad så med: The owner of the pub?

Er det ikke of-genitiv, eller kan det ikke være det, fordi det omhandler personer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ved sætningen: The owner of the pub er der brugt of-konstruktionen, da den jo på dansk betyder: Pubbens ejer. Ordet 'pub' er hverken en person, dyr, land eller en tidsangivelse (såsom week/month etc.), hvorfor der korrekt er brugt of-genetiven. Den bruges jo netop til ting.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2011 af rakijovic

Regler i al ære, #0 et al, men der er lige så mange undtagelser til regler som der er regler per se. Jf. mit indlæg #1 på www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=963757.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Of-Genitiv og Apostrofgenitiv i engelsk?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.