Engelsk

Skriftlig Engelsk

11. februar 2011 af AfricaGirl (Slettet) - Niveau: A-niveau

I marts skal jeg til terminsprøve i engelsk A, 3g!

Jeg har lige nogle spørgsmål mht. engelsk skriftligt.

Jeg fik af vide af min lærer, at jeg ikke må veksle mellem tiderne og jeg tror , at det er det som trækker mig meget ned i engelsk. Min opbygning af et essay bliver nok forvirrende, når jeg veksler mellem tiderne. Så mine spørgsmål er: Er det bedst bare at holde sig til nutid? Referer osv i nutid? 

En analyse skal vel indeholde: personkarakteristik, settings, faglige begreber, om den er kronologisk opbygget... Er der mere som skal med i en analyse? Og er det vigtigt at hele tiden komme med citater i analysen? Hvor mange citater er tilpas at have med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2011 af Mundo

Ja, nutid er som udgangspunkt det bedste. I særlige tilfælde er man selvfølgelig nødt til at slå over i datid eller før nutid, for eksempel hvis man skal beskrive hovedpersonens fortid, så kan det være man er nødt til at sige "før i tiden arbejdede hun i et bageri, nu er hun i gang med sin uddannelse" eller noget i den stil. Men som udgangspunkt er nutid det bedste.

Det er også en god ide at skrive om temaet i historien. Derudover kan det være relevant at skrive om titlen på historien, men kun hvis man har noget fornuftigt at sige om den og kan bruge det i sin analyse. Hvis der er noget særligt ved sproget, kan det også være relevant at inddrage det i sin analyse, fx hvis historien er fortalt af en jeg-fortæller, så kan det være at sproget siger noget om ham eller hende der fortæller historien.

Jeg vil mene at mellem fire og seks citater er passende. Men det fhænger også lidt at længden på citaterne og om de illustrerer nogle vigtige ting. Hvis man ikke kan finde fire citater der er vigtige for teksten, skal man måske nøjes med tre, så man ikke kommer til at have fokus på noget, der ikke er væsentligt for historien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2011 af rakijovic

I forlængelse af #1;

I den virkelige akademiske verden behøver man ikke et citat hver eneste gang man fremfører et synspunkt eller et faktum. Hvis vi brugte slig metode i universitetsverden, blev der aldrig skrevet nogle nye lærebøger eller disputatser, blot reinkarneret gamle.

Skal / vil du citere: husk at det er tilladt at korte citater ned, og endda erstatte ord, blot du med korrekt tegnsætning viser at du har forkortet og/eller udeladt noget. Erstattende ord sætter du i kantede parenteser, og ellipsis (udeladelse af et eller flere ord) markerer du med udeladelsesprikker.

Henvisninger klares bedst og korrekt via fodnoter. Nogle gymnasielærere foretrækker at man skriver henvisningen inde i selve sin besvarelse, fx "Johnny is convinced that Sara likes him (l. 41-42), despite the fact that she always calls him 'dumbass' (l. 40, l. 45, l.47), and all of Johnny's friends tell him to give up on her (l. 13, 26, 55)."

Det er til at blive tosset af at læse sådan en opgavebesvarelse. Bedre at indsætte en fodnote for hver henvisning og selve henvisningen i sidefoden. Du undgår ikke helt gymnasieverdens næsten sygelige trang til "henvisning-hver-tredie-linie", men du gør din besvarelse mere læsevenlig.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #3
14. februar 2011 af AfricaGirl (Slettet)

1 og 2 : tusind tusind tak for jeres svar. Nu håber jeg bare, at jeg får en god karakter til termins og eksamen. Nu ved jeg hvordan jeg skal opbygge min opgave rigtigt :). Og ja, det med at tage citater og ikke have noget fornuftigt at sige til dem, er dumt at gøre :D

takker meget.


Svar #4
14. februar 2011 af AfricaGirl (Slettet)

2# tror du det er ok, hvis jeg laver fodnoter? jeg gør det på den måde du skriver, når jeg citatere...

Det samme gælder nok også ved dansk alt det med analyse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2011 af backus (Slettet)

En god ide er at medbringe disse to trin for trin vejledninger til de to opgavetyper:

Hent vejledning til litterært essay her

Hent Vejledning til ikke-litterært essay her

Med dem ved hånden kan det kun gå dig godt til terminsprøven.

Held og lykke


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2011 af ciliakjer (Slettet)

 1000 point,, jaaaa!!!


Skriv et svar til: Skriftlig Engelsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.