Fysik

Erstatningsresistans

13. februar 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave opgaven: 1/R = 1/200_ohm + 1/800_ohm hvor jeg får R = 160 ohm

Men min lærer vil have at jeg skriver mellemregningerne således: 1/R = 0,00625 * 1/ohm

og ikke 1/R = 0,00625/ohm Hvad er forskellen?

R = 1/ 0,00625/ohm  el.  1/(0,00625*(1/ohm))

Det er vel det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Det er det samme. Når du ganger et tal med en brøk, ganger du tallet ind på brøkens tæller. Din lærer beder nok om det for overskuelighedens skyld.


Svar #2
13. februar 2011 af slapdack (Slettet)

 Præcist! forstod ikke hvad hun mente


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Det er vist et spørgsmål om at holde talværdier og enhedder hver for sig når man skriver resultatet.


Svar #4
13. februar 2011 af slapdack (Slettet)

#3 

Kan du forklare hvorfor?  1/(0,00625*(1/ohm)) - her ganger man så med brøken først og rører ikke ved 0,00625?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2011 af mette48 (Slettet)

#4

R = 1/ 0,00625/ohm el. 1/(0,00625*(1/ohm))

Parenteserne er væsentlige for at vise hvor mange led der hører sammen

 1/6/3 eller 1/(6*1/3)       er to tilsvarende udtryk

1/6/3 =(1/6) : 3 = 1/18

1/(6*1/3) = 1/2

det er jo ikke ligefrem det samme vel!


Svar #6
13. februar 2011 af slapdack (Slettet)

 nej nej, men det var heller ikke det med parenteserne jeg tænkte på R = 1/ (0,00625/ohm) =  1/(0,00625*(1/ohm))

right?

Forstår bare ikke min lærer udsagn om hvorfor det skal være sådan


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2011 af mette48 (Slettet)

se #3


Skriv et svar til: Erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.