Matematik

bestem a og b

13. februar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. 
Jeg skal i en opgave bestemme a og b for en funktion f bestemt ved f(x) = b*a ^x. Grafen for f går gennem punkterne (2,20) og (4,80)

   

er det korrekt at jeg skal anvende formlen a= x2- x1kvadratroden af y2/ y1 ?

                                                                            a= 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2011 af mette48 (Slettet)

f(x) = b*a ^x.              indsætter punkterne

(2,20)  ⇒ 20=ba2

(4,80) ⇒ 80=ba4      deler den nederste ligning med den øverste

              4=a2 ⇒ a=2 v a=-2

indsætter a=2

20=b*22 ⇒ b=5

f(x)=5*2x v f(x)=5(-2)x


Svar #2
13. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 det forstår jeg ikke.. hvad skal man så bruge den formel jeg skrev ned :o ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

I #1 er det bare en mere besværlig måde at lave det på. Du kan sagtens bruge din formel som normalt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2011 af mette48 (Slettet)

a er da ikke 4


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Jeg kan heller ikke se, hvordan #0 er kommet frem til det. Måske er det 2-tallet i 2√, der forvirrer.


Svar #6
13. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 mit problem ligger i, at jeg ikke helt ved om jeg skal pluse med kvadratroden af y2/y1 eller hvad jeg skal :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

#6:

2√ er det samme som √


Svar #8
13. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

  a= x2- x1√ y2/ y1 

a= 4-2 √ 80/20

er det ikke korrekt sat ind i formlen ? 

- det der forvirrer mig er vel hvordan man får det hele lagt sammen


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2011 af AskTheAfghan

f(x) = b*ax

a = x1-x2√(y1/y2)   eller   a = (y1/y2)1/(x1-x2)

b = y0/ax0

Bestemmelse a og b for en funktion f bestemt f(x) = b*ax

                                          (2,20) = (x1,y1)

                                          (4,80) = (x2,y2)

              a = (y1/y2)1/(x1-x2)        <=>

              a = (20/80)1/(2-4)         <=>

              a = (1/4)1/(-2)               <=>

              a = 2

_____________________________________

    b = y0/ax0        <=>

                                                                              (eller)

    b = 20/(2)2     <=>                                      b = 80/(2)4   <=>

    b = 20/4          <=>                                     b = 80/16    <=>

    b = 5                                                          b = 5

__________________________________________

                         f(x) = b*ax     <=>   f(x) = 5*2x


Svar #10
13. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 yes jeg kan se fejlen, tak for hjælpen ! 


Skriv et svar til: bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.