Matematik

Faktorisering!

13. februar 2011 af dittejensen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ved hvordan man eksempelvis Faktorisérer andengradspolynomiet y=x2+3x-10, men hvad skal man gøre når det er omvendt? :

Omskriv faktoriseringen p(x)=5(x-2)(x+2/5) til formen p(x)=ax2+bx+c

Håber nogen hurtigt vil hjælpe ! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. februar 2011 af mette48 (Slettet)

gang parenteserne ud og gang resultatet med 5


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. februar 2011 af *CS* (Slettet)

Jeg ville starte med at gange 5 ind i den sidste parentes, så du kommer ud over brøken og så er det ellers bare at gange parenteserne sammen:

p(x)=5(x-2)(x+2/5)=(x-2)(5x+2)=5x^2+2x-10x-4=5x^2-8x-4


Svar #3
13. februar 2011 af dittejensen1 (Slettet)

jeg takker ;)


Skriv et svar til: Faktorisering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.