Matematik

bestem k -

13. februar 2011 af Camip (Slettet)

Hej.. håber nogen kan finde ud af denne opgave både løsnings og forståelsesmæssigt.

Opgaven lyder: Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2011 af SuneChr

Indsæt x = - 2  og løs m.h.t.   k  ligningen  p(-2) = 0

- 8 + 4 * k + 6 + 6  = 0       k =  ?


Svar #2
13. februar 2011 af Camip (Slettet)

k=8?


Svar #3
13. februar 2011 af Camip (Slettet)

p(-2)=-8 + 4 * k + 6+ 6= 0

isolerer k:

p(-2)= 8*k=0

k=8


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

p(-2) = -8 + 4k + 6 + 6 = 4 + 4k = 0 ⇒ 4k = -4 ⇒ k = -1


Svar #5
14. februar 2011 af Camip (Slettet)

Mange tak  for hjælpen begge to :-)


Skriv et svar til: bestem k -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.