Matematik

f(x):=x^3-3x+1

15. februar 2011 af Davidbech (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en matmatik opgave, hvor jeg for givet formlen f(x):=x^3-3x+1 og oplysningen x  [-5;5]

Jeg skal finde skæringpunkter med akserne, grafens toppunkt, funktions monotoniforhold. Bestem globalt maksimum og globalt minimum.

Er ikke kommet længere end at jeg ved skæringen med y aksen må være 1 udfra formlen..

på forhånd tak for hjælpe

mvh David


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2011 af Duffy

skæringpunkter med akserne, [løs ligningen f(x) = 0]

grafens toppunkt [løs ligningen f '(x) = 0]
 

funktions monotoniforhold. [kig på fortegnsvariationen for f '(x)]

Bestem globalt maksimum og globalt minimum. [kig på hvad der sker for x->5 hhv x->-5, og sammenlign med f '(x)]


Svar #2
15. februar 2011 af Davidbech (Slettet)

Hvorfor er formlen for skæringspunkt og toppunkt den samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2011 af Duffy

Hvorfor er formlen for skæringspunkt og toppunkt den samme? Hvordan det?  De er da ikke det samme?

Prøv nu at kigge ordentlig på det, så ser du det.


Skriv et svar til: f(x):=x^3-3x+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.