Matematik

Differentialligninger og reaktionsorden (SRO)

16. februar 2011 af Marco99 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.
Jeg er igang med at skrive min SRO, hvor overemnet er matematiske modeller i naturvidenskab. Der står i opgaveformuleringen, at jeg kan komme ind på hvad reaktionsorden er og hvad det har med differentialligninger at gøre.
Men jeg er virkelig på bar bund når det kommer til dette, har skrevet dét med 0., 1. og 2. orden men ikke helt hvad det er og dét med differentialligninger ved jeg ikke helt hvad er?
Nogle flinke individer der kunne hjælpe mig lidt på vej?
(Tjek vedhæftet)
På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2011 af mathon

    ...du skal vide noget om løsning af elementære differentialligninger...


Svar #2
16. februar 2011 af Marco99 (Slettet)

altså at differentiere, dét om f'(x) ?  


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2011 af mathon

0.te orden

                             v = -d[A]/dt = k·[A]0 = k

                             [A] = -k·t + [A]o


Svar #4
16. februar 2011 af Marco99 (Slettet)

min matlærer har skrevet at det bliver [A]t 0= -kt + c  ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2011 af mathon

tastfejl #3

0.te orden

                             v = -d[A]/dt = k·[A]0 = k

                             [A] = -k·t + [A]o           hvor [A]o er en integrationskonstant, som du kan notere, som du vil


Svar #6
16. februar 2011 af Marco99 (Slettet)

ja okay, tak :).
men hvad er så relationen mellem differentialligninger og reaktionsordener?
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. februar 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:reaktionsorden_1.doc

Svar #8
16. februar 2011 af Marco99 (Slettet)

okay tak :)


Skriv et svar til: Differentialligninger og reaktionsorden (SRO)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.