Studér i udlandet

Et år i usa

17. februar 2011 af Snoot (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg overvejer at tage et år i usa efter 9 klasse. Skal man rejse med et selskab. Det fordi jeg har familie der bor i Usa, så tænkte jeg om jeg bare kunne bo hos dem. og selv finde skole og så noget, eller er det at lade selskaber som EF klarer det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2011 af LaurenPortman (Slettet)

Hej Snoot

Det er bedst hvis du rejser med et selskab. Det er selvfølgelig lidt dyr, men du får en oplevelse for livet. Men du kan ikke bo hos din familie. I USA må familien som du skal bo ved nemlig ikke være i familie med dig, grundet visumreglerne.

Men hvis du kender nogen, som ikke er i familie med dig, så må du gerne bo hos dem. Så længe at EF har en lokal områderepræsentant i i nærheden og EF kan finde en skole, der vil acceptere udvekslingselever. Så kan du bo hos denne familie igennem dit udvekslingsophold. EF skal også have information om denne familie inden din ansøgning sendes af sted til værtslandet. Denne familie skal også igennem samme godkendelsesproces som  andre værtsfamilier skal igennem.

Håber du finder ud af det. Held og lykke.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2011 af Cnugs (Slettet)

Et år i USA kan varmt anbefales, og det er bedst at rejse med et selskab, eftersom der ellers kan være problemer med indkvartering på en high school.

Du behøver ikke nødvendigvis at rejse med EF, MyEducation kan stærkt anbefales, det er en mindre organisation, men de er meget behjælpelige. Der findes selvfølgelig mange forskellige udvekslingsorganisationer, så kig lidt rundt omkring. De små foreninger kan dog anbefales, da der er mere tid til netop dig og det ikke bare handler om profit, men selve oplevelsen. Du kan også overveje sådan noget som Rotary, hvor det er meget billigere at komme afsted, men til gengæld skal der også bo nogen hos din familie i et år.

Det er smådyrt at komme afsted, men gennem nogle organisationer er det muligt at få et statstilskud fra Cirius på 10.000 kr.

Hvis du går i 9. klasse nu skal du dog skynde dig at beslutte dig, for der er meget der skal nås: Du skal have visum, og der skal findes en værtsfamilie til dig osv.


Skriv et svar til: Et år i usa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.