Matematik

Bestemmelse af f´(x)

18. februar 2011 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag

Jeg har problemer med at bestemme f´(x) i netop denne opgave:

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = x + (16/x),   x>o.

a) Bestem f´(x), og gør rede for at funktionen har et minimum.

Det er dette "x>o" i funktionen og det minimum man skal finde, som volder mig problemer.

Jeg håber, at nogen vil kigge på det.

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Har du fundet f'(x)?


Svar #2
18. februar 2011 af Ristedorte (Slettet)

Er f´(x) ikke lig med: 1 + 16?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2011 af mette48 (Slettet)

f(x) = x + (16/x), x>0

f'(x)=1+16*(-1)*x-2=1-16/x2

min for f'(x)=0  find x, som kaldes xmin

f'(xmin)<0 for x<xmin og

f'(xmin)>0 for x>xmin


Skriv et svar til: Bestemmelse af f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.