Fysik

Svækkelse af stråling - Absorptionskoefficient

18. februar 2011 af PabloH (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har nu siddet et styk tid med den her opgave, og har lidt problemer med den: 

"Efter passage af en bestemt 10 cm tyk væg er intensiteten af en bestemt γ-stråling faldet til 10 % af I0. Bestem absorptionskoefficienten for det materiale, som væggen er lavet af."

Håber nogen gider at hjælpe med, hvordan man skal gribe denne opgave an.

Jeg ville selv mene at man skal anvende formelen: I = Io*e^u(my)*x ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2011 af Mancity (Slettet)

Formlen hedder I=I0*e-μ*x  hvor μ er absorptionskoefficienten.

 Altså 10=100*eu*100  derefter finder du μ, ved at løse ligningen.


Svar #2
18. februar 2011 af PabloH (Slettet)

Hmm, vi er næsten enige :) 

Jeg havde skrevet: 10=100*e-u*10 

Opgaven siger, at intensiteten er faldet til 10 % af I0 og ikke, at den er faldet med 10 % :) 

Men ska lμ ikke være i minus ? Og væggens tykkelse er 10 cm.  


Svar #3
18. februar 2011 af PabloH (Slettet)

Nå, de 100 du har skrevet er måske i mm? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2011 af Mancity (Slettet)

Ja præcis. Man regner normalt i mm...


Svar #5
18. februar 2011 af PabloH (Slettet)

Super, tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Svækkelse af stråling - Absorptionskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.