Studievejledning

Niveau A, B & C - Obligatoriske fag

19. februar 2011 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor mange år skal man have de obligatoriske fag på STX??

Er der noget med:

A = 3 år

B = 2 år

C = 1 år

? ;)


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. februar 2011 af Augustgirl (Slettet)

jo det er sådan cirka det, bortset fra at idræt på C er også alle tre år .


Svar #2
19. februar 2011 af MariaDahl (Slettet)

Nåååår OK.


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. februar 2011 af Studscientpol (Slettet)

 Der er  dog få undtagelser

For nogle studieretningsfag på B-niveau, som ikke har været en del af grundforløbet, skal du have det resten af gymnasietiden dvs. 2½ år. ;) . 

Også er der selvfølgelig idræt, som man skal have alle 3 år.


Svar #4
19. februar 2011 af MariaDahl (Slettet)

OK.

Hvad med dem i HTX? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #5
01. marts 2011 af mzmmo (Slettet)

hvorfor skal man have idræt i 3 år når det er på c nivuea


Brugbart svar (2)

Svar #6
01. marts 2011 af Studscientpol (Slettet)

 #5

Det er pga. folkesundheden. Idræt findes også B niveau, der får man bare nogle flere timer


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. marts 2011 af Miibi (Slettet)

Nogle steder har man også engelsk B i tre år. Det kommer an på, hvordan de fordeler timerne på det enkelte gymnasium.

Det fungerer sådan, at man har et vist antal timer og afleveringer pr. fag, hvor man har færrest timer osv. på C og flest på A. Dette er angivet med et samlet antalt for hele din gymnasietid - altså alle de timer, du i alt skal have i det pågældende fag.
Hvordan dette antalt timer så rent praktisk skal fordeles ud over de tre år har de enkelte gymnasier rimelig stor kontrol over selv, det er ikke på forhånd angivet, at fx et c-niveau fag skal begynde på x tidspunkt i uddannelsen og afsluttes på x tidspunkt. Selvfølgelig er der nogle fag, der er fast placerede, fx ligger fagene på 1. år ofte meget ens, fordi man skal kunne skifte gymnasium/studieretning indenfor ½ år, og så er det ikke så smart, hvis man fx ender med at skulle have AP-faget to gange. Men en del af planlægningen ligger gymnasiet rimelig frit for.

Det kunne fx være et fag som engelskB, som er obligatorisk. Vi kan forestille os, at vi har to muligheder: 3 lektioner om ugen i 2 år, eller 2 lektioner om ugen i 3 år. Det samlede antal timer bliver det samme = samme niveau (B), men i det ene eksempel er faget spredt over længere tid.

A, B og C er altså ikke det samme som 3, 2 og 1 år, selvom det ofte er sådan, der ender ud i praksis (men altså ikke altid)


Skriv et svar til: Niveau A, B & C - Obligatoriske fag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.